Hoppa till innehåll

Om mässan

Varför startades GRILLAT mässan?

GRILLAT vill fira glädjen i grillning på alla nivåer, både för grillentusiaster och för den grillnyfikna som kanske bara grillar någon gång i månaden. På mässan får man chansen att upptäcka de senaste trenderna och teknikerna inom grill, provsmaka olika grillade maträtter samt tips på vilken dryck som hör till de olika rätterna.

Vi samlar de bästa grillmästarna, leverantörerna, matpruducenterna och entusiastiska matälskare på ett och samma ställe. GRILLAT strävar efter att skapa en oslagbar atmosfär av gemenskap, kunskapsutbyte och passion för grillad mat.

Vi menar helt enkelt att inget blir så gott som när det grillas!

Våra fokusområden

Grillar och tillbehör

Vi har utställare som passar alla! Här finns allt från traditionella kol- och gasolgrillar, till smidiga elgrillar och murikkor. Kanske vill du upptäcka nytt spån till din rökgrill? Eller nytt grillhalster till din fiskmiddag? 

Maten

Råvaror spelar stor roll när du vill tillaga en god grillad middag! Allt för hur ni förbereder köttet till vilken temperatur din ost behöver för att bli perfekt. Det kanske finns råvaror du aldrig tänkt på tidigare?

Drycken

Drycken är en viktigt komponent för att höja din grillade måltid. Men vad går egentligen ihop? Och vilka alkoholfria alternativ borde finnas i ditt skafferi? Provsmaka dig igenom flertalet dryckesutställare!

Vad händer på mässan?

GRILLAT är uppbyggt på samma sätt som traditionella mässor – en stor mässlokal fylld till bredden av utställare med allt från grillar, grilltillbehör, mat, chark och dryck. Du som besökare kommer kunna provsmaka dig genom vår mat- och dryckdel och ta del av fantastiska mässerbjudanden.

Men! Vi har även två större områden inne på mässan där ni besökare kan dröja kvar lite extra länge:

Grillar in action!

På mässans utomhusyta kommer en mängd grillmästare demonstrera hur ni grillar er mat på bästa sätt. Ett ypperligt tillfälle att ta del av hemliga knep från branschens bästa samtidigt som ni får se våra utställares senaste produkter

Seminarier

Vad vore en mässa utan en seminariescen där branschens främsta aktörer delar med sig av sin kunskap? 

Lämna den stora väskan hemma

På grund av den höjda terrorhotsnivån har Polismyndigheten fattat beslut om ett väskförbud på större evenemang i Sverige. GRILLAT Mässan omfattas av detta beslut. Därmed får inga väskor större än 40x40x20cm tas med in. 

Läs mer på polisens hemsida.